PRIPREMA SLANIH JELA - DIJETA

PILETINA SA SAMPINJONIMA

Sastojci: 

300 grama pileceg belog mesa
300 grama sampinjona
3 glavice crvenog luka
so
biber


Priprema:

Iseckajte luk na kriske,sampinjone operite i isto tako isecite na tanke kriske.Najpre u tiganj stavite sampinjone i posolite ih.Na laganoj vatri mesajte bez prestanka sampinjone da ne zagore posto nema masnoce dok ne puste vodu,a onda u njih dodajte luk i sve poklopite.Povremeno mesajte i kada i luk i sampinjoni puste vodu dodajte meso koje ste prethodno iseckali na sitne kockice.Zatim dodajte pola kafene solje vode. i zacinite sa jos soli.Kada voda uvri otklopite i mesajte dok god ne pocne da se lepi za tiganj.Na kraju dodajte biber.
Uz ovo jelo moze da ide salata po izboru.
PRIJATNO!!   

GOVEDINA SA POVRCEM IZ  KERAMICKOG PEKACA

Sastojci
300 grama govedjeg buta
1 paradajz 
1parika babura
1 glavica crnog luka
2 cena belog luka
1 sargarepa
djumbir
vegeta
aleva paprika
biber
so
lovorov list

Priprema:
Meso dobro ocistite od zilica i masnoce,iseckajte ga na sitne kockice.Povrce(sve osim djumbira) iseckajte na rezance(ja ga iseckam malo krupnije).sve poredjajte u keramicki pekac sa poklopcem(i meso i povrce)Zacinite sa  zacinima i ubacite lovorov list i malo rendanog djumbira.Dospite vode tako da i meso i povrce bude u tecnosti,ali ne preko njihovog nivoa.Pekac poklopite i sve  zajedno stavite u rernu na 200 stepeni na 2-2 ipo sata.
Pola sata  pred kraj mozete da  ogulite 3 manja krompira i ubacite u jelo(cela..samo ga potopite i zatvorite ciniju),a mozete  i da obarite pirinac ili krompirao prilog.
 U ovo jelo se ne  stavlja nikakva masnoca i vrlo je  bitno da se radi o mladom  i ne  masnom  mesu...
Prijatno!!

 

PILETINA SA LUKOM I DJUMBIROM 

Sastojci:



350 grama pileceg filea(belina)
djumbir
2 manje glavice crnog luka
soja sos
so
pirinac(150 grama)
mix povrca za rizoto

Priprema:

Meso iseckamo na sitne  kockice i posolimo.U njega izrendamo 1 manji djumbir i prelijemo soja  sosom.Sve dobro izmesamo i sotavimo da odstoji 20 minuta.Za to vreme  povrce stavimo u serpu podlijemo sa pola case vode, posolimo  ga i stavimo da se lagano izdimsta (obavezno poklopiti).Pirinac obarimo i ocedimo od vode.Ja  ga i isperem ,a  kada povrce bude dovoljno mekano sve  zajedno izmesamo.




..
Kada smo ovo uradili,na tiganj stavite 1 kasiku maslinovog ulja i na njega istresite pripremljeno meso(sve sa soja  sosom i svim dodacima).Dok se meso  pece isecemo luk na kriske i  dobro izgnjecimo da se razdvoje  na sto vise delova.Kada meso bude  vec skoro gotovo ,pomerimo ga na polovinu tiganja,a na drugu polovinu stavimo luk i neprestano ga mesamo,preko njega prelijemo malo  soja sosa.Za luk je dovoljno da se pece 2-3 minuta.Kada sve zavrsite servirate i ..
PRIJATNO!!! 
     

MORSKI PLODOVI

Sastopjci:

300 grama morskih plodova
1 cen belog luka
1 kasikica maslinovog ulja
prstohvat origana
prstohvat ruzmarina,
prstohvat suvog celera
so
biber
pirinac basmati. 



Priprema:

Dobro zagrej dublji tiganj,u njega stavi  maslinovo ulje i morske plodove,Sve prelijte sa 100ml vode i dobro poklopite.Beli luk iseckajte na sitne kockice i  dodajte u morske plodove.Kada sve dobro provri i kada tecnost ukuva do pola u sve dodajte zacine i pustite da se sve kuva dok tecnost ne ispari do kraja.

Pirinac obarite i ocedite od vode.Mozete ga pomesati sa plodovima ili ga  mozete jednostavno staviti kao prilog ovako kao ja.


PRIJATNO !!!
 

KINESKA PILETINA  2

Sastojci:

500 grama pileceg filea
1  pakovanje kineski mix(zamrznuto povrce) 
2 supene kasike soja sosa
zacini po zelji
300 grama  pirinca(ja sam  stavila  belog)

 

Priprema:

Meso isecemo na kockice,zacinimo po zelji i u njega  dodamo 1 kasiku soja  sosa.Sve dobro izmesamo i ostavim da odstoji 10 minuta.U vok(ili obican dublji tiganj   stavimo 3 kasike maslinovog ulja,zagrejemo ga i na njega stavimo meso ,zajedno sa  sosom.Sve dobro isprzimo i u njega  dodamo mesavinu kineskog mixa.Poklopimo i ostavimo oko 5 minuta poklopljeno,a  zatim skinemo poklopac,dodamo 1 kasiku soja  sosa  i sve  dobro izmesamo,pa tako otklopljeno pecemo(neprestano mesajuci)jos 5 minuta..I to je to..
Pirinac obarimo u vodi i obavezno ga isperemo i procedimo pre  serviranja.
PRIJATNO!!!

 

DJUVEC SA PILETINOM

 

Sastojci:
1 paprika roga
1 parika babura
1 manji praziluk
1 manja tikvica
2 manje  sargarepe 
1 paradajz
zacin C
250 grama pileceg belog mesa(filet)

Priprema:
Praziluk iseckati na  tanke kolutove,zaciniti ga zacinom C i dobro ga izgnjeciti te  ostaviti 5 minuta da odstoji.Za to vreme ostalo povrce sitno iseckati po zelji(ja sam papriku isekla na tanke  stapice,tikvicu na kolutice pa  svaki kolutic podelila na 4 dela..Kada je  sve  iseckano sve  zajedno pomesajte sa prazilukom i stavite zajedno sa sokom iz praziluka u vatrostalnu ciniju ili u aluminijsku tepsijicu za jednokratnu upotrebu..
Sve  zajedno staviti u rernu(bez masnoce i bez dolivanja vode jer ce povrce pustiti svoje  sokove) i peci oko pola  sata na 200 stepeni. 


Belo meso iseci na snicle i zaciniti,zatim ih na gril tiganju ispeci ne  koristeci  nikakvu masnocu.Kada je meso dobilo lepu rumenu boju servirajte ga na tanjir i pored  njega  stavite spremljeno povrce,a preko mesa prelijte sok koji je  ostao u  ciniji.Uz ovako pripremljeno  jelo mozete servirati bareni pirinac  ili bareni krompir.
PRIJATNO!!!   
 
 

 

  HLEB SA PROTEINOM I OVSENIM BRASNOM



 Sastojci:
2 jaja
1 merica proteina(bez ukusa)
100 grama ovsenog brasna
50 grama pirincanog brasna
malo soli



Priprema:

Umutite  jaja( cela ) u njih dodajte brasno pomesano sa  praskom za pecivo i protein.Umesite testo kao da pravite obican hleb i od dobijenog testa oblikujte hleb.Vodite racuna da ovo tesyo ne  naraste mnogo(jer u njemu nema kvasca),pa stoga oblikujte velicinu otprilike za ono za sta ce vam hleb sluziti...Ja sam trenutno napravila malu baget kiflicu,a od nje je  naj lakse praviti mini sendvice ili bilo koju vrstu mini  zalogajcica...

Na  slici je primer sendvicica  sa salatom ,ella sirom ,pecenom piletinom i maslinama,ali isto tako ukusnan moze da bude  sendvic sa tunjevinom,prazilukom i salatom ili jednostavno premazite parce hleba kikiriki buterom ili nekim drugim niskokaloricnim premazom....
PRIJATNO!!! 

 

 

 

 PILECE BELO MESO U SOSU OD SPANACA

Sastojci:
100 grama pileceg belog mesa(fileti)
1 cen belog luka
3 zamrzuta briketa  spanaca
100 ml mleka

 Priprema.
Pilece belo meso isecite na  tanke  rezance i osolite,zatim ih poredjajte u tiganj i podlijte sa  malo vode i zaklopite .Pustite da snicle  dodatno puste vodu i nakon 3-4 minuta otklopite da voda ispari i da  snicle pocnu da  dobijaju zuckastu boju.

Kada se zapeku sa obe  strane u njih sitno iseckajte beli luk i dodajte zamrznute brikete,dolijte kasikicu vode i poklopite.Smanjite ringlu na srednju temperaturu i pustite da se lagano krcka 5-6 minuta povremeno mesajuci.

Kada se  sve lagano izdimsta  dodajte pola kasikice ovsenog brasna iprelijte preko svega mleko i ostavite da se lagano krcka jos 2-3 minuta,povremeno mesajuci.
Uz ovo jelo moze da se obari pirinac ili da se obari ceo krompir..ja ga jedem samog uz dosta salate..danas sam uz njega servirala  salatu od cvekle..

PRIJATNO!!


 


 

 TORTILJE SA PROTEINSKIM PRAHOM I PILETINOM


 

 Sastojci:

1 kasika ovsenog brasna
1 kasika pirincanog brasna
1 kasika proteina ukusa neutral
1 jaje
3 tanke sniscle belog mesa
slani zacini po zelji
zelena  slata,seckani svezi kupus,praziluk seckan na kolutove i masline


 

 Priprema:

 

U dublju ciniju ubacite jaje,ovseno brasno,pirincano brasno i protein.U njih dodate slane  zacine po zelji(ja sam stavila mesavinu zacina za piletinu,jer daje ukusnu pikantnu aromu i crvenkastu boju tortilji..podseca na cili cips).Sve  dobro izmesate i  od dobijene smese pravite tortilje  na tiganju(kao kada  pecete  palacinke).Ja sam pekla u delimano tiganju jer je on veoma praktican i nema potrebe da se stavlja  bilo kakva masnoca tj.testo se ne lepi.

Meso ispecite u foliji ili na grilu i sitno iseckajte.Ja  obicno ovo pravim kada mi  ostane viska  mesa od rucka,bez obzira  da li je bareno ili peceno i  iskoristim ga na ovaj nacin...

Na gotovu tortilju stavite list zelene  salate,poredjajte ostalo povrce i zatim dodajte  meso..zatim tortilju savijte  sa  svake  strane..Preko ovako pripremljene tortilje  mozete  preliti  neki   niskokaloricni salat dressig ili kecap...Sve opcije i detalje  mozete  sami kombinovati vodeci racuna da koristite niskokaloricne i zdrave namirnice...

  PRIJATNO!!


 


 

 

Kuvanje na pari

Najbolje je da nabavite posebnu posudu za kuvanje na pari, ali ako je nemate možete koristiti metod šerpa-u-šerpu. Naime, donju, za jedan broj veću šerpu napunite sa vrlo malo vode, a zatim na nju stavite broj manju tako da dobro dihtuje, ali je voda ne dodiruje. Takođe, umesto gornje šerpe možete upotrebiti metalnu cediljku.

Očistite povrće, operite ga i ocedite. U međuvremenu, u donjoj šerpi zagrejte vodu do tačke ključanja.

Cediljku  stavite preko šerpe sa vodom i poklopite. Kuvajte na pari 5-10 minuta, u zavisnosti od vrste povrća. Povrće pripremljeno na ovaj način bi trebalo da ima jarku boju. Za dodatnu aromu, dodajte malo soka od limuna i/ili začinsko bilje u vodu koja ključa.

Ribu ili piletinu možete takođe pripremati na ovaj način. Riba se kuva 5-10 minuta, a piletina 10-15 minuta(naravno ako  usitnite  na  manje  komade).
Naravno da je sve jednostavnije ako koristite  elektricno kuvalo napravljeno specijalno  za kuvanje  na pari...ali ako ga nemate...ovo je provereni stari  nacin...
Prijatno!!







.





ZERO CARB's DAY!!! 

grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr kill-kill-kill-kill-kill

 

Kada je u pitanju ovakav dan ishrana  mi se bazira na unosu proteinskih obroka i vlakana i zdravih masnoca.Dan obicno pocinjem jajima...pa  evo jednog nacina  na koji ja spremam ...
Sastojci:
14 belanaca -3 zutaca
Priprema:
 11 jaja razdvojite od  zumanaca  ,a tri ubacite  cela u dublju  keramicku ciniju  koja  moze da se koristi u mikrotalasnoj pecnici .Ne  stavljate  nikakvu  masnocu i  ne  razmucujete  jaja...Dovoljno je  samo  da  stavite  malo  soli  i da ih ubacite na pecenje.
Vreme  pecenja  se  razlikuje od  pecnice  do pecnice,ja obicno pecem na 10 minuta na maximalnoj temperaturi...
Uz ovako pripremljena  jaja obavezno ide  neka sveza salata.Ja sam trenutno ubacio sargarepu,ljutu  paricicu i maslinke..
PRIJATNO!!








SALATA SA INTEGRALNIM MAKARONIMA TUNJEVINOM I BARENIM JAJIMA




Sastojci:

1 konzerva tunjevine
2 jaja
100 grama integralnih makarona
Priprema:
Makarone obarite i procedite.(ja ih prilikom cedjenja operem hladnom vodom).Tunjevinu takodjer ocedite ot tecnosti.Jaja obarite i isecete na kriske.
Sve zajedno pomesamo,posolimo i to je to..Tko zeli ,moze da u njih nasecka maslinke ili da sve  prelije  nekim ukusnim niskokaloricnim  salat dresingom..
PRIJATNO!!!




PECENJE  HRANE KADA  SMO  NA NISKOKALORICNOJ ISHRANI


Nista  specijalno....najcesce  za  pecenje  mesa  i  ponfrita  koristim  kese  za  pecenje,ili  jednostavno  istresem  zamrznuti krompir  na  papir  za  pecenje i pecem na 200 stepeni nekih 15-20minuta.Isto  tako  pecenje  krompira  na  stari nacin u  ljusci u  rerni(npr.pole-presecen  krompir na  pola samo  usoljen)i to isto  bez  ulja  ili  neke  masnoce...
Za  meso  obicno  koristim gotove  zacine za piletinu(radi  poboljsanja  arome),ali  isto  tako  dovoljno ga je i  saqmo  zasoliti i peci.Pre  zatvaranja  kese  za pecenje  ili  folije podijem  vrlo  malo vode  kako bi meso  bilo mekse... 









CURECE  SNICLE

Sastojci:
500 grama  mleveno curece  ili  pilece  meso
pola  glavice crvenog luka,
2 cena  belog luka
biber,so
3 jaja.
Priprema:
Meso stavim u ciniju,luk i seckam sto sitnije mogu,dodam jaja i zacine i sve  dobro izmesam.
Smesu ostavim da odstoji pola sat i ponovo je izmesam i oblikujem  cufte.Napravljene cufte  poredjam  na papir za pecenje.Pecem ih oko 15 -20 minuta  na 200 stepeni..

PRIJATNO!!







                                         SALATA OD PIRINCA I TUNJEVINE
 Sastojci

  • 900 g skuvanog, hladnog pirinča           
  • 400 g oceđenih komada tunjevine
  • 200 g smrznutog graška
  • 1 crvena paprika babura
  • 100 g crnih maslina bez koštica
  • pola veze peršuna
  • sok od 1 limuna
  • 2 kašike maslinovog  ulja




Priprema
Rastresite tunjevinu i dodajte je u pirinač. Grašak kuvajte 10 minuta na  pari   i dodajte ga pirinču. Papriku iseckajte na sitne kockice, a masline na tanje kolutove. Peršun takođe sitno iseckajte. Sve dodajte pirinču.

Pomešajte  limunov sok i maslinovo ulje, pa dobro umešajte u pirinač i poslužite.
Napomena
Ova salata je dobra za sve koji paze na liniju, a po želji možete dodati kuvana jaja, krastavce, paradajz, rukolu i bilo koji začin koji želite.
Ovo je  mera  za 4 osobe.
PRIJATNO!!!

LAGANA PILECA  SALATA


Sastojci

  • 1 zelena salata
  • 1 paprika
  • 1 paradajz
  • 100g pileceg belog mesa
  • 1g so,  maslinovo ulje 
  • 1 manja kocka  feta  sira
Piletinu obariti i  ohladiti ,zatim je iseci  na  kockice.Ostale  satojke  takodjer  iseckati na kockice i  sve zajeno izmesati i  zaciniti ,te  preliti maslinovim uljem.Po  zelji moze da se ubaci i poneka  maslinka.
Na  ovkav  nacin mozete  da  napravite i  salatu  sa barenim jajima ili  tunjevinom,ili  nekom  drugom vrstom barene  ribe  bez kozice...Bitno  je upotrebiti  samo  malo  mastarije i ....
PRIJATNO!!!




Krastavac salata sa prelivom od jogurta



SASTOJCI:
  • maslinovo ulje, ako je potrebno
  • 1/4 šolje naseckane sveže nane ili mirođije
  • fina morska so i sveže mleveni crni biber
  • 2 krastavca naseckana na kockice ili krupno narendana
  • 2 kašike naseckane sveže nane ili mirođije  
  • 150 grama kuvanog belog mesa seckanog na kockice 
Priprema
Preliv (dressing) od jogurta
U činiju umutite jogurt, maslinovo ulje i sok od limuna. Posolite po ukusu. Umešajte beli luk i začinske trave.

Sve  sastojke pomesajte, zacinite,prelijte dressingom i  dobro ohladite...
Prijatno!!!




 KINESKA PILETINA

Šta nam je sve potrebno za ovo ukusno jelo, koje se veoma brzo sprema?
2 pileća filea
susam
 malo maslinovog ulja
niskokaloricni barbecue sauce
mladi luk
paprika
brokoli
Piletinu iseckanu na kockice  propecite na  vrlo malo  ulja sa svih strana nekoliko minuta. U posudi pomešajte četiri kašike niskokaloricni barbecue sauce i vode, zatim prelijte tečnost preko piletine. Sačekajte da ispari tečnost i na kraju dodajte susam. Pospite piletinu svežom seckanom paprikom (može i ljuta) i mladim lukom. Služite sa kuvanim basmati pirinčem i  brokolijem barenim na pari.(moze i bez njega)

PRIJATNO!!!



 Piletina sa kikirikijem

Sastojci

  • 2 kašičice karija
  • 100g kikirikija(svezeg neprzenog)
  • 700g pilećeg filea iseckanog na kockice
  • 4 kašike barbecue sauce(original)bez kalorija
  • 1 kašika vegete 

    Priprema
    Kikiriki krupno izblendirajte, pa ga pomešajte sa barbecue sauce-om    karijem(po potrebi dodati malo vode kako bi se dobila  srednje tecna  smesa,  sa kojom se preliva  meso). Začinite piletinu vegetom.Poredjajte piletinu u vatrostalnu ciniju. Prelijte piletinu pripremljenim prelivom, pa je pecite na 220C oko 25 minuta. Poslužite toplo uz pirinač,Ko voli moze  na  kraju dodati  neko zacinsko bilje,svezu salatu(paprika,paradajz..) ili  susam.

    PRIJATNO!!!



    Kratko marinirana pileća salata


    Sastojci
    • 1 crveni luk
    • so i biber
    • 1 kašika senfa
    • 2 pileća filea od po 250 g
    • 1 grančica ruzmarina
    • 50ml maslinovog ulja
    • 2 čena belog luka
    • 4 paradajza 
    • 1 veci krastavac
    • sargarepa
    • persunov list
    • 1 manja tikvica

    Priprema
    Priprema marinade: uz pomoć ručnog blendera u činiji sjedinite , beli luk, seckani ruzmarin i senf. Dodajte so i biber prema ukusu.
    Isecite zatim pileće grudi na dugačke trake koje će se brzo ispeći .
    Na isti način na koji ste isekli piletinu isecite tikvicu i zatim premazite  piletinu i tikvice sa marinadom i ostavite ga da odstoji jedan  sat.

    Priprema salate: isecite luk na kockice, paradajz isecite na četvrtine,krastavac isecite  na kockice, zelenu salatu i rukolu na duge trake, a peršun samo iscepkajte. Za šargarepu upotrebite ljuštilicu kako biste je očistili i napravite od nje duge tanke tračice.
    Priprema jela:
    Kada je meso izmarinirano (1 sat), možete da sjedinite sve sastojke za salatu, zacinite je  kombinacijom maslinovog  ulja  sa sokom limuna, solju i biberom.

    Piletinu grilujte  u zagrejanom gril  tiganju  ili jos  bplje na rostilju,(a  ukoliko nemate gril tiganj,onda  ga poredjajte na foliju  za pecenje i pecite u  rerni) dodajući tikvice, a okrećite je varjačom da s obe strane poprimi zlatno smeđu boju. Proverite da li je piletina gotova tako što ćete uzeti najveći komad piletine, preseći ga i uveriti se da je iznutra bele boje.

    Aranžirajte salatu na velikom ovalnom tanjiru, a zatim preko nje stavite piletinu i tikvice.
    Ovako pripremljeno jelo mozete  jesti samo ili ga preliti  salat dressingom sa 0 % kalorija ili  eventualno barbecue sauceom sa 0 %kalorija.Za  salatu mozete odabrati namirnice  koje  vi  volite,za ovaj put mi smo  odabrali ove...
    PRIJATNO!!





     BELO MESO SA ROSTILJA U MARINADI OD LIMUNA

    Iako su ove godine proleće i leto bili doista vremenski nepovoljni oktobar nam je konačno doneo sunčano i lepo vreme. Ima li bolje verzije nego iskoristiti ga za roštiljanje na dvorištu sa rodbinom i prijateljima. Pripremili smo Vam jedan predlog marinade za roštilj. Kao i inače, ptice su rešenje!

    Ako pitate bilo kojeg bodybuildera koji mu je glavni izvor proteina, reći će vam pileće belo meso. Budući da sadrže malo masnoća, ona su glavni izvor aminokiselina. Kad želite povećati mišičnu masu, prirodan je izbor nemasna piletina: nemasni proteini omogućavaju vam da unosite složene ugljene hidrate kao izvor energije za treniranje i oporavak.
     Naravno, i kod definicije, bodybuilder će hteti smanjiti unos kalorija, a prvi izbor je da unosi što čistijee izvore proteina. I tako, pileće belo meso je zaista dobar odabir za sve.
     No, na drugo pitanje koje postavite bodybuilderima: "Kakvog je  ukusa pileće belo meso?" odgovor će biti: "Užasnog"! Jedan od razloga za to je nedostatak masnoća. Krajnje nemasna mesa su najčešće suva zbog čega im je i ukus narušen.
     Upravo zbog toga, ponekad bodybuilderi ne mogu izdržati ovu bezukusnu jednoličnost pa počinju jesti ono što im se sviđa. No, pilebelo meso ne moraju biti bezukusno. Sledeći će vam recept to dokazati. Jednostavan je i ukusan. Marinirajte beline preko noći u jednostavnoj marinadi i uživajtjte!


    POTREBNI SASTOJCI:

    5 kasikica soka limuna
    3 kasikica sirceta
    1 kasicica devičanskog maslinovog ulja
    1 kasikica naseckanog ruzmarina
    1 kasikica zgnječenog češnjaka(belog luka)
    so i biber po želji
    2  kom svezeg pilećeg belog mesa (150-175g) bez kožice

    NACIN PRIPREME:

    U velikoj posudi pomešajte prvih sedam sastojaka  i dobro promešajte. Piletinu stavite u marinadu i sve ostavite u frizideru preko noći. Zagrejte roštilj i pecite sa svake strane 4-5 minuta. Pecite dok meso više nije ružičasto iznutra. Bacite ostatak marinade. Poslužite sa salatom ako ste na dijeti, ili salatom i velikim pečenim krumpirom kada radite na masi.Recept je za dve porcije.





    Prehrambene vrednosti: po porciji-219 kalorija, 36 grama proteina, 3 grama ugljenih hidrata, 7 grama masnoća, vlakna u tragovima...

    Prijatno!


    MUSAKA OD  PILETINE SA PRAZILUKOM I PAPRIKOM

    Sastojci:

    200 grama pileceg filea
    1 manji praziluk
    1 sveza crvena paprika(za pecenje)
    2 jaja
    so,biber

     Nacin pripreme:

    Belo meso iseckajte  na sitne kockice(sto sitnije to bolje) i zacinite ga po zelji((ja stavim so i biber),papriku ocistite i takodjer iseckajte  na sitne  kockice.Praziluk icecite na tanke  kolutice,stavite ga u ciniju malo posolite i izgnjecite da se kolutici razdvoje.






    U tepsiju poredjajte najpre red praziluka ,preko njega pariku,pa  zatim pilece meso,pa  ponovo praziluk i pariku.Kada sve poredjate prelijte sve sa 2 kasikice vode,prekrijte folijom i pecite 20 minuta  na 220 stepeni.Dok se jelo pece  razmutite  2 jaja ,malo ga posolite.
    Nakon 20 minuta pecenja skinite foliju,ostavite jelo u reni dok ne  ispari sva tecnost i jelo ne  dobije  zlatkastu boju(to je oko 10 minuta dodatnog pecenja),zatim sve prelijte jajima i zapecite(oko 3-5 minuta).

    Za pecenje ovog jela  ja sam se odlucila za aluminijumsku tepsiju za jednokratnu upotrebu ,jer je ovo  obrok za 1 osobu i njena  velicina mi odgovara,isto tako mozete koristiti bilo koji ne prijanjajuci pleh ili vatrostalnu ciniju.


    PRIJATNO!


    NISKOKALORICNI  NAMAZ   OD  TUNJEVINE I ELLA SIRA


    Sastojci:

    1 konzerva tunjevine
    3 supene kasike  ella sira
    1/3 manjeg praziluka
    1/2 cena  belog luka
    malo narendanog svezeg djumbira
    so

    Priprema:

    U blender umesajte ella sir.Tunjevinu ocedite od tecnosti(ulja ili vode) i ubacite sa sirom u blender.Praziluk i beli luk sitno saseckajte ,djumbir izrendajte na  sitno rende(ja  nisam  stavila  vise od kolicine dobijene od dva jaka poteza  na rendalici ).Posolite po zelji.






    Sve  zajedno dobro izmesajte i ubacite u ciniju.Ovako pripremljen  obrok mozete  jesti kao sam obrok ili ga  koristiti   kao namaz za pirincane  galete  ili npr.nordijski hleb.

    PRIJATNO!


    PECENA  PILETINA SA KROMPIROM

     Sastojci:

    400 grama  pileceg belog mesa bez kostiju
    3 krompira
    1 paprika
    zacini

    Priprema:
    Piletinu isecite na tanke snicle i zacinite po zelji  i ostavite da odstoji.Krompir ogulite i isecite na cetvrine.Papriku ocistite i isecite na sire trake.




    U pleh stavite kesu za pecenje,u nju poredjajte zacinjenu piletinu,krompir i meso.Zatim dodajte pola solje za kafu vode i zavezite kesu za pecenje,kesu probusite cackalicom na 2 mesta da voda moze lagano da ispari.
    Rernu zagrejte na 200 stepeni i u nju stavite  pripremljenu hranu da se pece.Sve se pece oko pola sata,a  ako volite da jelo bude  resije  kesu za pecenje otvorite 5 minuta pre kraja pecenja.

    PRIJATNO!!

    Popular Posts From This Blog

    VINSTROL-LOŠE VESTI

    ISPOVEST JEDNOG KORISNIKA AAS

    ANABOLIČKA FARMAKOLOGIJA-STANOZOLOL (winstrol)